"Veel talent wordt niet op waarde geschat"

Melek Usta - Colourful People

Melek Usta startte haar bedrijf om diversiteit te promoten binnen bedrijfsleven en overheid. Zoals zoveel ondernemers, startte ze vanuit haar eigen ervaring: ze zag dat veel talent niet op waarde werd geschat bij recrutering door werving en selectiebureaus. ‘Leidinggevenden zijn geneigd kopieën van zichzelf binnen te halen. Terwijl diversiteit in etniciteit, ervaring, gender en leeftijd teams juist sterker maakt.

Melek praat openhartig met Kees de Jong over hoe zij als Turkse Nederlander het ondernemerschap ervaart. Hoe het oplossen van een maatschappelijk probleem de ultieme driver voor je bedrijf kan zijn en hoe je door een kwinkslag zomaar 20.000 euro bij de bank kan lenen.